فهرست مطالب

چشم انداز حسابداری و مدیریت - سال چهارم شماره 51 (زمستان 1400)

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال چهارم شماره 51 (زمستان 1400)

  • جلد دوم
  • تاریخ انتشار: 1400/10/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی جعفری*، ناصر صحراری، ملیحه صلحی فام اصل صفحات 1-16
    از دیدگاه نمایندگی، افشای اطلاعات ارتباط ارزشی، عدم اطمینان درباره یک شرکت را کاهش و بر نوسانات بازده سهام تاثیر می گذارد، استفاده از تیوری نمایندگی نیز موید رابطه بین افشای اطلاعات آینده نگر مالی و نوسانات بازده سهام است. هدف این پژوهش با بررسی تاثیر شهرت شرکت و مالکیت نهادی بر رابطه بین افشای اطلاعات آینده نگر و نوسان پذیری بازده سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. با استفاده از اطلاعات نمونه آماری شامل 114 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1391 تا 1397 و آزمون فرضیه های پژوهش با استفاده از مدل رگرسیون خطی چند متغیره و داده های ترکیبی با استفاده از نسخه نهم نرم افزار ایویوز می-پردازد. یافته های پژوهش نشان می دهد که مالکیت نهادی بر رابطه بین افشای اطلاعات آینده نگر مالی و نوسان پذیری بازده سهام تاثیر دارد. همچنین شهرت شرکت بر رابطه بین افشای اطلاعات آینده نگر و نوسان پذیری بازده سهام تاثیر معنی داری به لحاظ آماری ندارد.
    کلیدواژگان: شهرت شرکت، مالکیت نهادی، افشای اطلاعات آینده نگر، نوسان پذیری بازده سهام
  • مهدی سیاهوشی* صفحات 17-31

    پژوهش حاضر به بررسی رابطه مدرک تحصیلی مدیرعامل و عدم اطمینان اقتصادی با حساسیت سرمایه گذاری به جریان نقدی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته است. بدین منظور، دو فرضیه برای بررسی این موضوع تدوین و بر روی داده های مربوط به شرکت های عضو بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی (7 ساله) 1393-1399 آزمون می گردد. روش نمونه گیری در این پژوهش حذف سیستماتیک بوده و تعداد 148 شرکت (1036 سال مالی شرکت) می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ طرح پژوهش از نوع نیمه تجربی می باشد چراکه در روش تحقیق نیمه تجربی (غیرآزمایشی) محقق روابط بین متغیرهایی که خود آنها را ‏دستکاری نکرده است، و بگونه ای در گذشته اتفاق افتاده اند مورد بررسی و مطالعه و تاثیر آنها را بر متغیرهای مورد ‏نظر مورد مشاهده قرار می دهد و از لحاظ ماهیت و روش از نوع توصیفی به شمار می رود. همچنین روش رگرسیونی چندمتغیره تدوین شده استنتایج بدست آمده از پژوهش نشان داد بین مدرک تحصیلی مدیرعامل و حساسیت سرمایه گذاری به جریان نقدی رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد بین عدم اطمینان سیاستهای اقتصادی و حساسیت سرمایه گذاری به جریان نقدی رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: تاثیر مدرک تحصیلی مدیرعامل، عدم اطمینان اقتصادی، حساسیت سرمایه گذاری به جریان نقدی
  • علی قزلباش* صفحات 32-43
    هدف از بررسی پژوهش شناسایی بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین بر تعهد سازمانی با نقش میانجی عدالت رویه ای و نقش تعدیلگر فرصت های رشد شغلی می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی است. از نظر روش پژوهش، از روش پیمایشی استفاده شد. در بخش نظری به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نیاز با توجه به موضوع پژوهش از روش کتابخانه ای استفاده شد. داده های میدانی پژوهش از طریق توزیع پرسش نامه در بین کارکنان بیمه مرکزی جمع آوری شد. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از پرسش نامه، از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج بدست آمده از 110 نمونه نشان داد تاثیر عدالت رویه ای بر تاثیر رهبری تحول آفرین بر تعهد سازمانی نقش میانجی دارد موثر معنادار است. نقش فرصت های رشد شغلی تاثیر عدالت رویه ای بر تعهد سازمانی موثر معنادار است. اما تاثیر رهبری تحول آفرین بر تعهد سازمانی از طریق عدالت رویه ای با درک فرصت های رشد شغلی موثر معنادار نبود.
    کلیدواژگان: تاثیر رهبری تحول آفرین، تعهد سازمانی، عدالت رویه ای، فرصت های رشد شغلی
  • عسگر شهباززاد* صفحات 44-58

    این پژوهش به بررسی نقش میانجی سیستم های کاری با عملکرد بالا بر رابطه بین رهبری تحول گرا و رفتار شهروندی سازمانی پرداخته است. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش پژوهش، از روش پیمایشی استفاده شد. در بخش نظری به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نیاز با توجه به موضوع پژوهش از روش کتابخانه ای استفاده شد. داده های میدانی پژوهش از طریق توزیع پرسش نامه در بین کارکنان بیمه مرکزی جمع آوری شد. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از پرسش نامه، از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج بدست آمده از 110 نمونه نشان داد که نفوذ آرمانی، انگیزش الهام بخش و تحریک فرهیختگی به عنوان مولفه های رهبری تحول گرا بر مشارکت، احترام و فضیلت اجتماعی به عنوان مولفه های رفتار شهروندی سازمانی با نقش میانجی سیستم های کاری با عملکرد بالا رابطه مثبت و معنی داری دارند.

    کلیدواژگان: رهبری تحول گرا، سیستم های کاری با عملکرد بالا، رفتار شهروندی سازمانی
  • سیده گشین یوسفی* صفحات 59-77
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر کووید-19 بر کیفیت حسابرسی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار است. تحقیق حاضر ازنظر طبقه بندی بر مبنای هدف، از نوع تحقیقات کاربردی است. هدف تحقیق کاربردی، توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل حسابرسان سازمان حسابرسی و جامعه حسابداران رسمی ایران (که حسابرس شرکتهای بورسی می باشند) است. ابزار نمونه برداری پرسشنامه استاندارد است که بعد از انجام روایی صوری با کمک اساتید محترم دانشکده، به کمک نرم افزار اسمارت پی ال اس روایی سازه آن مورد تایید قرار گرفت. پایایی به کمک آلفای کورنباخ محاسبه و تایید شد. برای بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش از مدل ساختاری استفاده شد. همچنین از بعد نحوه استنباط در خصوص فرضیه های تحقیق، در گروه تحقیقات توصیفی- همبستگی قرار می گیرد و برای آزمون فرضیه ها از مدل سازی معادلات ساختاری Smart-pls استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهدکه رابطه کووید-19 بر کیفیت حسابرسی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران معنی دار بوده است و می توان بیان کرد در شرایط بحران به وجودآمده ناشی از ویروس همه گیر کرونا نه تنها به کارگیری الزامات استانداردهای حسابداری و حسابرسی نسبت به قبل کاهش نمی یابد بلکه به کارگیری کامل و دقیق آنها و حفظ و بهبود کیفیت گزارشگری بیشتر مورد تاکید است.
    کلیدواژگان: کووید-19، کیفیت حسابرسی، بورس اوراق بهادار تهران
  • محمد محمدی، فاروق عبدالله پور*، نسرین قدمیاری صفحات 78-95

    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر متغیرهای کلان اقتصادی بر رابطه کیفیت گزارشگری مالی با بازده سهام به صورت تجربی بوده است. متغیر تعدیل گر پژوهش متغیرهای کلان اقتصادی می باشد که با استفاده از دو معیار نوسانات نرخ تورم و رشد تولید ناخالص داخلی سنجیده شده است و متغیر مستقل کیفیت گزارشگری مالی بوده است که با دو معیار کیفیت اقلام تعهدی، دقت اطلاعات مالی مورد سنجش قرار گرفته است. همچنین، اندازه شرکت، نسبت اهرمی و بازده حقوق صاحبان سهام به عنوان متغیرهای کنترلی، وارد الگوی پژوهش شدند. نمونه پژوهش، مشتمل بر 120 شرکت‏ در بازه زمانی سال‏های 1392 الی 1398 است. آزمون فرضیات با استفاده از رگرسیون داده های ترکیبی بیانگر این بود که کیفیت گزارشگری مالی و بازده سهام رابطه معناداری با هم داشته اند همچنین متغیرهای کلان اقتصادی اعم از نوسانات نرخ تورم و رشد تولید ناخالص داخلی رابطه کیفیت گزارشگری مالی و بازده سهام را تعدیل کرده است به نحوی که باعث کاهش و تعدیل این رابطه شده اند.

    کلیدواژگان: نوسانات نرخ تورم، رشد تولید ناخالص داخلی، کیفیت اقلام تعهدی، دقت اطلاعات مالی، بازده سهام
  • فاطمه رازمنش*، محمدتقی ملا صفحات 96-113

    وجه نقد به عنوان یکی از منابع اصلی واحد تجاری در اتخاذ بسیاری از تصمیمات مالی و نقش محوری دارد. اما عدم نگهداری میزان وجه نقد بهینه منجر به شکل گیری تضاد نمایندگی و هزینه فرصت برای شرکت می شود. در این راستا، مدیرانی که سود را دستکاری می کنند با کاهش کیفیت سود شرکت، قابلیت اتکای آن را پایین می آورد که منجر به افزایش نرخ هزینه تامین مالی برای شرکت می شود. در این حالت شرکت با نگهداری وجه نقد بیشتر می تواند مشکلات تامین مالی برون سازمانی را پوشش دهد. بنابراین شرکت هایی که مدیریت سود بیشتری دارند وجه نقد بیشتری نگهداری کنند و اگر مدیران توانایی بالایی داشته باشند با کاهش دستکاری سود، میزان نگهداری وجه نقد را کاهش می دهند. از طرفی مدیرانی که سودشان را هموار میکنند، به علت اینکه نوسانپذیری کمتر سودشان، ریسکشان برای افراد برون سازمانی کاهش می یابد. بنابراین وجه نقد کمتری را در شرکت نگهداری می کنند و زمانی که مدیران از توانایی لازم برخوردار باشند، رابطه منفی بین هموارسازی سود و نگهداشت وجه نقد تشدید می یابد. به دلیل نبود شواهد علمی و تجربی مناسب، پژوهش حاضر به بررسی نقش توانایی مدیریت بر رابطه بین مدیریت سود و سطح نگهداشت وجه نقد شرکت می پردازد. در همین راستا نمونه ای مشتمل بر 130 شرکت پذیرفته در بورس اوراق بهادار طی بازه زمانی 1392 - 1397 انتخاب و آزمون شده است. نتایج با استفاده از روش رگرسیون چند متغیره نشان می دهد که بین مدیریت سود (شاخص دستکاری اقلام تعهدی) با نگهداشت وجه نقد رابطه معناداری وجود ندارد و توانایی مدیریت نیز بر این رابطه تاثیر ندارد. اما رابطه مدیریت سود (شاخص هموارسازی سود) با نگهداشت وجه نقد مثبت و معنادار شد. اما توانایی مدیریت بر این رابطه تاثیرمعناداری نداشت.

    کلیدواژگان: مدیریت سود، شاخص دستکاری اقلام تعهدی، هموارسازی سود، نگهداشت وجه نقد، توانایی مدیریت
  • جواد سالاری اسکری*، حسین شفیعی بافتی صفحات 114-126
    استرس و فرسودگی شغلی از جمله خطرهای شغلی است که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. از این رو، پژوهش حاضر طبق نظریه های رفتارسازمانی با افزایش استرس نقش کارکنان، تمایل به ترک خدمت آنان افرایش و رضایت شغلی اشان کاهش می یابد .پژوهش جاری نیز با بررسی مفهوم و مولفه های مرتبط با استرس شغلی ، موقعیت استرس زای کار حسابرس، عوامل ایجاد استرس، پیامدهای استرس شغلی و راهکارهای درمان استرسدر محیط کار سعی دارد دیدگاه تازهای در ادبیات حسابرسی کشور بگشاید و راه را برای حفظ حسابرسان در موسسات و افزایش رضایت شغلی اشان هموارتر سازد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، حرفه حسابرسی، فرسودگی شغلی
  • زهرا مریداحمدی بزدی*، زهره حاجیها صفحات 127-135
    در دنیای امروز، فناوری اطلاعات و سیستم های اطلاعاتی، دیگر تنها یک ابزار کار یا منبعی از منابع تولید نیستند؛ بلکه فناوری اطلاعات بستر مناسب را برای بکارگیری سیستم های اطلاعاتی فراهم می کند و سیستم های اطلاعاتی فرایندی است که از طریق فناوری اطلاعات اجرا می شود. توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات، زندگی بشر امروز و عملیات سازمان ها را همراه با هم تحت تاثیر قرار داده است اما در سازمان های امروز شاید کمتر فعالیتی به اندازه کاری که حسابداران و سیستم اطلاعاتی حسابداری انجام می دهند از آثار و تبعات این جهش های علمی و فنی تاثیر پذیرفته باشد. این پژوهش به دنبال بررسی نقش هوش مصنوعی در تحقق اهداف حسابرسی صورت های مالی می باشد.
    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، اهداف حسابرسی، صورت های مالی
  • جواد گزدرازی*، زهرا فراهانی، سحر نوری صفحات 136-155

    پدیده هموارسازی سود در طول نیم قرن اخیر به عنوان یکی از جذاب ترین و بحث برانگیزترین موضوعات حسابداری و مالی توجه پژوهش گران بسیاری را به خود جلب کرده است و از دیدگاه تیوری حسابداری این پدیده در رویکرد رفتاری موضوعی مهم و قابل تامل است. عواملی مختلفی بر هموارسازی سود تاثیردارند. یکی از این عوامل که تاثیر ویژه ای دارد، توانایی مدیریتی است. این پژوهش یک مطالعه نظری در مورد نقش توانایی مدیریتی بر هموار سازی سود است که به صورت مروری و از طریق بررسی ادبیات موجود و مطالعات کتابخانه ای انجام شده است. نتایج تحقیقات پیشین نشان می دهد مدیران با توانایی پایین، بیشتر از مدیران با توانایی بالا هنگام تصمیم گیری در مورد هموارسازی سود اشتباه می کنند. به همین دلیل مدیران کم توان بیشتر از مدیران با توانایی بالا متحمل هزینه های مربوط به هموارسازی می شوند و در نتیجه بر ارزش و اعتبار شرکت تاثیر منفی می گذارند. همچنین یافته ها نشان می دهد که مدیران توانمند تر تمایل کمتری به هموارسازی واقعی سود داشته و به طور قابل توجهی بر هموار سازی عمدی سود تمرکز دارند. بنابراین مدیران با توانایی بالا در هموارسازی سود توانایی و کارایی بیشتری خواهند داشت و به طور موثرتری استراتژی های انتخاب شده را پیاده سازی و نسبت به هموارسازی عمدی سود اقدام می کنند.

    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: توانایی مدیریت، هموارسازی سود، انگیزه های هموارسازی سود، روش ها و ابزارهای هموارسازی سود
|
  • Ali Jafari *, Naser Sahrarey, Maliheh Solhi Fam Asl Pages 1-16
    From an agency perspective, disclosure of value relationship information reduces uncertainty about a company and affects stock fluctuations. The use of agency theory also confirms the relationship between disclosure of prospective financial information and stock return fluctuations. The purpose of this study is to investigate the effect of corporate reputation and institutional ownership on the relationship between future information disclosure and volatility of stock returns in companies listed on the Tehran Stock Exchange. Using statistical sample information including 114 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 1391 to 1397 and testing research hypotheses using multivariate linear regression model and composite data using the ninth version of Ives software will pay. Research findings show that institutional ownership affects the relationship between disclosure of forward-looking financial information and volatility of stock returns. Also, the company's reputation does not have a statistically significant effect on the relationship between future information disclosure and stock return volatility.
    Keywords: company reputation, institutional ownership, prospective information disclosure, Stock Return Volatility
  • Mehdi Siahvoshi * Pages 17-31

    The present study investigates the relationship between CEO degree and economic uncertainty with investment sensitivity to cash flow in companies listed on the Tehran Stock Exchange. For this purpose, two hypotheses are developed to investigate this issue and are tested on data related to member companies of the Tehran Stock Exchange for the period (7 years) 1393-1393. The sampling method in this research is systematic elimination and the number is 148 companies (1036 financial years of the company). This research is applied in terms of purpose and semi-experimental in terms of research design, because in the quasi-experimental (non-experimental) research method, the researcher studies the relationships between variables that he has not manipulated, and how they have happened in the past. It observes them on the desired variables and is descriptive in nature and method. Also, the multivariate regression method developed from the research results showed that there is a direct and significant relationship between the CEO's degree and the sensitivity of investment to cash flow. The results also showed that there is a direct and significant relationship between economic policy uncertainty and investment sensitivity to cash flow.

    Keywords: Impact of CEO degree, economic uncertainty, investment sensitivity to cash flow
  • Ali Ghezelbash * Pages 32-43
    The purpose of this study is to identify the impact of transformational leadership on organizational commitment with the mediating role of procedural justice and the moderating role of job growth opportunities. This research is applied in terms of purpose. In terms of research method, survey method was used. In the theoretical part, in order to collect the required information according to the research topic, the library method was used. Field data were collected by distributing a questionnaire among central insurance employees. In this study, descriptive and inferential statistical methods were used to analyze the data obtained from the questionnaire. The results of 110 samples showed that the effect of procedural justice on the effect of transformational leadership on organizational commitment has a mediating role is significant. The role of job growth opportunities The impact of procedural justice on effective organizational commitment is significant. But the impact of transformational leadership on organizational commitment through procedural justice was not significant with understanding effective job growth opportunities.
    Keywords: The Impact of Transformational Leadership, organizational commitment, procedural justice, Career Growth Opportunities
  • Asghar Shahbazzad * Pages 44-58

    This study investigates the mediating role of high performance work systems on the relationship between transformational leadership and organizational citizenship behavior. This research was applied in terms of purpose and survey method was used in terms of research method. In the theoretical part, in order to collect the required information according to the research topic, the library method was used. Research field data were collected by distributing a questionnaire among central insurance employees. In this study, descriptive and inferential statistical methods were used to analyze the data obtained from the questionnaire. The results obtained from 110 samples showed that ideal influence, inspirational motivation and stimulation of culture as components of transformational leadership on participation, respect and social virtue as components of organizational citizenship behavior with the mediating role of high performance work systems. And have meaning.

    Keywords: Transformational Leadership, high-performance work systems, organizational citizenship behavior
  • SAEID GASHIN YOUSEFEI * Pages 59-77
    The purpose of this study is to investigate the effect of Covid-19 on the audit quality of companies listed on the stock exchange. The present study is an applied research in terms of purpose-based classification. The purpose of applied research is to develop applied knowledge in a specific field. The statistical population of the present study includes the auditors of the auditing organization and the Society of Certified Public Accountants of Iran (who are auditors of listed companies). The sampling tool is a standard questionnaire that after performing face validity with the help of respected faculty members, its construct validity was confirmed by Smart PLS software. Reliability was calculated and confirmed using Cornbach's alpha. A structural model was used to investigate the relationship between research variables. Also, in terms of inference about research hypotheses, it is in the descriptive-correlational research group and Smart-pls structural equation modeling has been used to test the hypotheses. Findings show that the relationship between Covid-19 on the audit quality of companies listed on the Tehran Stock Exchange has been significant and it can be said that in times of crisis caused by the Corona virus, not only the application of accounting and auditing standards requirements than before It is not reduced, but their full and accurate use and maintaining and improving the quality of reporting is more emphasized.
    Keywords: COVID-19, Audit Quality, Tehran Stock Exchange
  • Mohammad Mohammadi, Faruq Abdollapur *, Nasrin Ghadamyari Pages 78-95

    The purpose of this study was to investigate the effect of macroeconomic variables on the relationship between financial reporting quality and stock returns experimentally. The moderator of the research is macroeconomic variables, which are measured using two criteria: inflation rate fluctuations and GDP growth and the independent variable was the quality of financial reporting, which was measured by two criteria of quality of accruals, the accuracy of financial information also, company size, leverage ratio and equity return as control variables were included in the research model. The research sample includes 120 companies in the period from 2014 to 2020. Testing the hypotheses using combined data regression showed that the quality of financial reporting and stock returns had a significant relationship with each other. also, macroeconomic variables such as inflation rate fluctuations and GDP growth have moderated the relationship between financial reporting quality and stock returns in a way that has reduced and adjusted this relationship.

    Keywords: Inflation rate fluctuations, GDP growth, Quality of Accruals, Accuracy of Financial Information, Stock Returns
  • Fatemeh Razmanesh *, MOHAMMADTAGHI MOLLA Pages 96-113

    Cash as a major source of business unit plays a central role in many financial decisions. But failing to maintain an optimum cash flow will result in agency conflict and opportunity cost for the company. In this regard, managers who manipulate profits decrease the reliability of the company by reducing the quality of the firm's profits, which leads to an increase in the cost of financing the company. In this case the company with more cash holdings can cover the problems of external financing. Therefore, companies with higher earnings management will keep more cash, and if managers are able to increase their profits by reducing their earnings manipulation, they will increase their cash holding. On the other hand, managers who smooth out their profits, because their lower volatility, lower their risk for outsiders, thereby increasing people's willingness to provide resources to the company, thus keeping less cash in the company and when managers Have the ability to raise cash holding. But in the absence of appropriate scientific and empirical evidence, the present study investigates the role of management ability on the relationship between earnings management and the level of cash holdings of the firm. In this regard, a sample of 130 companies listed in the Stock Exchange during the period 2013-2018 was selected and tested. The results using multivariate regression showed that there is no significant relationship between earnings management (accrual index manipulation) and cash holding and management ability but there is no relationship between earnings management (earnings smoothing index) and cash holding. Confirmed. The results also showed that management ability reduces the relationship between earnings management (accrual manipulation index) and cash holding level.

    Keywords: Earnings Management, Accruals Manipulation Index, Earnings smoothing, Cash retention, management ability
  • Javad Salari Eskeri *, Hosein Shafiei Bafti Pages 114-126
    Job stress and burnout are among the occupational hazards that have been considered in recent years. Therefore, according to the theories of organizational behavior, with increasing stress in the role of employees, their tendency to leave the service decreases and their job satisfaction decreases. Creating stress, consequences of job stress and strategies for treating stress in the workplace tries to open a new perspective in the country's audit literature and pave the way for retaining auditors in institutions and increasing their job satisfaction.
    Keywords: Job Stress, Audit Profession, burnout
  • Zahra Moridahmadi *, Zohreh Hajiha Pages 127-135
    In today's world, information technology and information systems are no longer just a tool or a source of production resources; Rather, information technology provides a good platform for the use of information systems, and information systems are a process that is implemented through information technology. The development of information and communication technology has affected today's human life and the operations of organizations together, but in today's organizations, perhaps less activity than the work of accountants and accounting information system from the effects and consequences of these scientific leaps And be technically affected. This study seeks to investigate the role of artificial intelligence in achieving the objectives of auditing financial statements.
    Keywords: Artificial intelligence, audit objectives, Financial Statements
  • Javad Gezderazi *, Zahra Farahani, Sahar Nouri Pages 136-155

    The phenomenon of profit smoothing during the last half century as one of the most interesting and controversial topics in accounting and finance has attracted the attention of many researchers and from the perspective of accounting theory this phenomenon is an important and significant issue in the behavioral approach. Various factors affect profit smoothing. One of these factors that has a special effect is managerial ability. This research is a theoretical study on the role of managerial ability on soda smoothing which has been done as a review through review of existing literature and library studies. Previous research shows that managers with low ability are more likely than managers with high ability to make mistakes when making profit smoothing decisions. As a result, low-powered managers incur more smoothing costs than highly capable managers, resulting in a negative impact on the company's value and credibility. The findings also show that more capable managers are less inclined to actual profit smoothing and focus significantly on intentional profit smoothing. Therefore, managers with high ability in smoothing profits will have more ability and efficiency and will implement the selected strategies more effectively and take action towards intentional smoothing of profits.

    Keywords: management ability, income smoothing, income smoothing incentives, income smoothing methods, tools